Galdu arren, burua tente

Karkara 2016ko api. 20a, 13:55

Gorabeheratsua izan zen eskubaloi partidua oriotarrentzat. Sendo hasi zuten norgehiagoka eta indartsu bukatu, tartean ahuldu egin ziren arren. Behera egitean markagailuan alde nabarmena lortu zuten zumaiarrek eta partidua 17-31 irabazi zuten.

Igandean Karela kiroldegian jokatu zuten oriotarrek, etxean. Zumaiako Trapaia taldea izan zuten aurrez aurre. Talde oso gogorra da, partidu zaila izango zela bagenekien, aitortu du Garikoitz Garagartza entrenatzaileak. Eta horrelakoa izan zen partidua, gogorra.

Sendo hasi zen Orioko taldea, maila ona ematen. Erasoan joko polita egin genuen eta atzean, asko kosta bazitzaigun ere, lan ona egin genuen. Lehen zatiaren erdialdean emaitza estua zegoen markagailuan, 7-9.  Baina lehen zatiaren bigarren erdian, maila jaitsi zuten oriotarrek. Horrelako talde batek zigortu egiten zaitu mailari ez badiozu eusten, argitu du Garagarzak. Eta hori gertatu zitzaien oriotarrei. Maila jaitsi zuten eta zumaiarrek aurrea hartu zuten, aldea handitu zuten. Atsedenaldira 9-21 emaitzarekin iritsi ziren.

Bigarren zatian indarberrituta zelairatu ziren oriotarrak. Oso zati ona jokatu zuen taldeak. Aurkari indartsu bati aurre egin zieten neskek eta minutu askotan bigarren zatiko partziala irabazi zuten. Dena den, lehen zatiaren amaieran Zumaiakoek lortutako aldea ezin izan zuten gainditu. Bigarren zatian 8-10 egin zuten neskek, oso positiboa den emaitza, baina markagailua 17-31 emaitzarekin bukatu zen.

Aipatzekoa da Maddi Esnal atezainak bota zizkioten lau penaltiak gelditu izana, azpimarratu nahi izan du Garagarzak. Oro har, galdu arren, oso gustura daude entrenatzaileak taldeak egindako lanarekin. Lotsarik gabe jokatu zuten lehen zatiko azken 10 minutuak kenduta.

Datorren asteburuan Urnietan jokatuko dute oriotarrek. Orion bi goleko aldeagatik galdu zuten, hortaz, asteburu honetako mailari eutsi eta partida borrokatzera joango dira.

Orio Gukak zu bezalako irakurleen babesa behar du tokiko informazioa euskaraz eta modu profesionalean lantzen jarraitzeko.